Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 2. hétfő, Lehel

Új egészségügyi stratégián dolgozik Újbuda

Újbuda   |   2021, július 11 - 20:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Dr. László Imre polgármester fontos alapelveket és irányokat fogalmazott meg az újbudai egészségügy jövőjével kapcsolatban, szakértők bevonásával.

Július 9-én Dr. Kökény Mihály korábbi népjóléti, illetve egészségügyi és szociális miniszterrel, Dr. Lehoczky Péterrel, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatójával, Dr. Komáromi Zoltánnal, a szakrendelő alapellátási igazgatójával, valamint Dr. Gara Imre orvosprofesszorral tartottak szakmai megbeszélést a kerület új egészségügyi stratégiájáról.
A résztvevők meghatározták a koncepciót alkotó legfontosabb területeket, valamint megállapodtak a munka menetével kapcsolatban, amely a helyzetértékeléssel, helyzetelemzéssel indul majd.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tájékoztatás a tanévkezdő csomag igényléséről  

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2021 szeptemberében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.