Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Új fejlesztések a Postánál

Újbuda   |   2015, augusztus 4 - 14:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új funkciókkal bővült a postai mobil app, többek között kikereshetők a szombati és a hosszabbított nyitva tartású posták, és már utasbiztosítást is köthetünk mobilon. Egyre népszerűbb a QR-kódos csekkbefizetés, már másfél milliárd forint értékben fizettek be ily módon csekket az ügyfelek.

A Magyar Posta Zrt. tavaly megjelent, nagy sikernek örvendő mobil alkalmazása több új szolgáltatással bővült - adta hírül a társaság. A mobil app új funkciói lehetőséget adnak többek között utasbiztosítás megkötésére vagy a belföldi mellett már a nemzetközi küldemények tarifáinak megismerésére.

Az újdonságok:

  • A postakeresőben júliustól megtalálhatók a Posta pénzügyi és biztosítási szolgáltatásai, továbbá a csekkbefizető automatákra és a bankkártyás csekkbefizető helyszínekre is szűrhetnek a felhasználók.
  • A szűrési feltételek között helyt kaptak a hosszabbított nyitva tartású és a szombati nyitva tartású posták - erre a felhasználók visszajelzése alapján kiemelt igény volt.
  • Az applikációban mostantól információt kaphatnak a felhasználók az egyes posták leterheltségről is, ennek pontosságáról visszajelzést is küldhetnek a Posta részére.
  • A díjkalkulátor funkcionalitása is bővült, melynek köszönhetően a korábbi belföldi termékek mellett már a nemzetközi levél és csomag küldemények költségei is megtekinthetőek.
  • Teljesen új funkcióként a Posta Biztosítón keresztül mostantól utasbiztosítást is köthetnek az ügyfelek.
  • Végül, de nem utolsó sorban a Magyar Posta szem előtt tartja a magyarul nem beszélő ügyfelek igényeit is a teljes alkalmazás (beleértve minden funkciót és a szórakoztató játékokat is) angol nyelven is elérhető.

Az applikáció fejlesztése folyamatos, ezért várhatóan még idén újabb szolgáltatásokkal is megjelenik a Posta.

Egyre népszerűbb a Posta idén bevezetett újítása, az iCsekk mobilfizetési alkalmazás keretében a QR-kódos csekkbefizetés, bármilyen vásárlásra alkalmas bankkártyával. A társaság tájékoztatása szerint már több mint 150 ezer csekket fizettek be ily módon az ügyfelek csaknem 1,5 milliárd forint értékben. A tranzakcióért nem számít fel díjat a Posta, az ugyanolyan csekkbefizetésnek minősül, mint a postahivatali befizetés.

A csekkes befizetés továbbra is a legnépszerűbb számlakiegyenlítési mód, ezt szem előtt tartva vezette be a társaság a QR-kódos fizetési lehetőséget.

Forrás.napi.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.