Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 14. péntek, Marcell

Új mászókák és libikókák a Bocskai udvarán

Újbuda   |   2015, május 13 - 11:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Színes és korszerű játszóteret avattak a Bocskai István Általános Iskola udvarán május 5-én. A másfél millió forintos beruházás elsősorban szülői összefogásból valósult meg.

Mintegy másfél év kellett ahhoz, hogy a Bocskai iskola új játszóteréhez szükséges forrás összegyűljön. A pénz többnyire az iskola alapítványához befolyó egy százalékos adományokból, illetve a különböző rendezvényeken erre a célra tett szülői felajánlásokból jött össze – tudtuk meg Gorka Szabolcstól, az iskola igazgatójától.

A játszótér kialakításnál figyelembe vették a gyerekek kívánságait: ők rajzokon jelezték, miket látnának szívesen a területen. - A legtöbb rajzon libikóka és mászóka szerepelt – mesélte Dudásné Barabási Júlia a szülői munkaközösség egyik tagja.

A Bocskai iskola udvara még sok változás elé néz. Egy saroktelek használata az önkormányzatnak köszönhetően visszakerült az iskolához, ott hamarosan kezdődik a növénytelepítés. Az intézmény közlekedési pálya kialakítására is pályázott, melynek első fordulóján már sikeresen túljutottak. Felújítási programok keretében az önkormányzat is hozzájárul ahhoz, hogy a játszóudvarok átalakítása magas színvonalú legyen. - Jövő nyáron teljes felújításra kerül az udvar. Korszerű burkolatot kap és további játszóeszközök is kikerülnek – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudán is működik már koronavírus tesztállomás  

Érintésmentes, áthajtásos koronavírus tesztelőállomás nyílt Újbudán, a Bikás parkban, Újbuda Önkormányzata, a DriveCell Systems Zrt. és a BNG Family Project Kft. együttműködésének köszönhetően.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.