Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. szombat, Ákos, Bátor

Új, nagyobb szemetesek a kerületben

Újbuda   |   2021, január 11 - 18:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

A héten megkezdődött a kerületben a tavalyi költségkeretből vásárolt új hulladékgyűjtők kihelyezése, így 70 db 100 literes hulladékgyűjtő edény és 30 db kutyapiszok gyűjtő edény kerül a közterületekre.

Minden edényen található egy QR kód, mely az ürítés után beolvasásra kerül. Ezzel a szemetes edényeket jelző térképen megváltozik a jelölése, így válik az önkormányzat számára online módon követhetővé és ellenőrizhetővé az edények ürítésének elvégzése, ami hetente 2 alkalommal történik.
Újbuda Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kerület valóban tisztább, rendezettebb legyen, de ez az itt élők együttműködése nélkül nem lehet eredményes. Számos észrevételt kapott a hivatal, hogy miért kényelmetlen a jelenlegi szemetesek használata, ezért ezeken is változtattak.
Ugyanakkor fontos, hogy a közterületben lévő szemeteseket ne a lakásból kikerülő kommunális hulladék elhelyezésére használják. A kutyapiszok gyűjtő edények nyílása pontosan azért ilyen szűk, hogy a sörös doboz és a pizzás doboz ne ebbe kerüljön.
Számítunk minden kerületben lakó együttműködésére, felelősségvállalására. Hiszen a köztisztaság közös ügyünk, tegyünk érte mindannyian!
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.