Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. csütörtök, Ákos, Bátor

Újabb tízezer otthon válik biztonságosabbá

Újbuda   |   2014, október 1 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tíz Etele úti társasházban kezdődött meg a biztonsági kamerák felszerelése. A munkálatokat megelőző éjszakán ismeretlen tettesek törtek be az egyik épületben lévő Nemzeti Dohányboltba.

Az önkormányzat és az Újbuda Prizma által meghirdetett Társasházi Kamerarendszer Program egyik nyertese a Kelenföldi Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet. Az általa kezelt Etele úti tízemeletesekben szeptember 26-án kezdődött a kamerák felszerelése, a társasházak mindegyike száz lakásos, így összesen ezer otthon válik biztonságosabbá.

- A földszinti előtér két szélére kerülnek a kamerák, hogy lássák a bejáratot, a lépcsőfeljáratot, a lifteket és a hátsó kijáratot is. A berendezések egymást is látják, így ha valaki hozzányúlna az egyikhez, azt a másik rögzíti. Így védik egymást is - mondta Pető Jenő, a Kelenföldi Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet ügyvezető igazgatója.

A két kamera és a hozzá tartozó rögzítő társasházanként közel 250 ezer forintba került. A tíz ház estén ez két és fél millió forintot jelent, melyből közel egymillió forintot állt az önkormányzat.

A kamerák felszerelését megelőző éjszaka azonban betörtek az Etele út 65-ben lévő dohányboltba. A lakók szerint gyorsan kiérkező rendőrök már nem tudták elfogni a tetteseket, az ügyben még tart a nyomozás.

- Ez a sajnálatos esemény is mutatja, hogy van aktualitása a pályázatnak - mondta Hoffmann Tamás polgármester, aki szerint a Lakásvédelmi Akcióterven belül hirdetett program jó lehetőség a társasházakban élőknek, hogy megvédjék értékeiket.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elmarad az OSC-Eger mérkőzés

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt elmaradt az A-Híd OSC Újbuda és a ZF-Eger szombatra kiírt összecsapása a férfi vízilabda ob I-ben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.