Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Újbuda is részt vett a cseh-magyar partnervárosok találkozóján

Újbuda   |   2018, szeptember 18 - 08:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hoffmann Tamás polgármester hivatalában fogadta Martin Damasek Prága5 önkormányzati képviselőt szeptember 13-án. A találkozón összegezték a két kerület által szervezett programokat, megvitatták a közös munka további lehetőségeit. Ezt követően mindketten részt vettek a Cseh Köztársaság Nagykövetségén megrendezett partnervárosi találkozón.

Martin Damasek lapunknak elmondta, hogy az elmúlt években a két főváros hasonló méretű és lélekszámú kerülete egyaránt profitált a partnerségi viszonyból. Különösen intenzív a két kerület együttműködése a sport és a kultúra területein. A Prágában először megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Tornán jól szerepeltek az újbudai gyerekek; a 11 évesek nyertek korcsoportjukban. Több kiállítás is bizonyítja az elmúlt időszak partnerségi együttműködését és a látogatások is rendszeresek a cseh, valamin a magyar iskolások között. Legközelebb a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium tanulói utaznak a cseh főváros ötödik kerületébe, ahol októberben tartják a IV. Ifjúsági Konferenciát. A jó partneri kapcsolat eredményeként tavasszal egy cseh művész kiállítása látható majd Újbudán.
Martin Damasek örömét fejezte ki, hogy ellátogathatott Újbudára és találkozhatott a polgármesterrel. A prágai önkormányzati képviselő biztos abban, hogy a jövőben további események gazdagítják a két kerület együttműködését.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.