Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 21. csütörtök, Olivér

Újbuda Önkormányzata a Családbarát Munkahely

Újbuda   |   2019, június 12 - 15:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata második alkalommal nyerte el a Családbarát munkahely címet. A pályázati program kialakításakor előtérbe került az apaszerep erősítése, a generációk közötti együttműködés és az időskorú hozzátartozóról gondoskodó munkavállalók helyzete. A Polgármesteri Hivatal épületében játszószoba is segíti a kisgyermeket nevelő hivatali dolgozókat.

Úbuda Önkormányzata másodszor is elnyerte a Családbarát munkahely címet, először 2015-ben szerepelt sikeresen az EMMI pályázatán. Vargáné Dr. Kremzner Zsuzsanna, az Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője elmondta: a korábbi pályázatnál vizsgálták a rugalmas foglalkoztatás lehetőségét, erősítették a kapcsolatot a gyermekgondozás miatt távol lévő szülőkkel, kedvezményes nyári gyermekfelügyeletet biztosítottak, valamint nyílt napon mutatták be a dolgozók gyermekeinek a hivatali életet. - Idén újra megszervezzük civil partnereink segítségével a nyári gyermekfelügyeletet, családbarát szülőklubot hozunk létre, ahol életvitellel, szemléletformálással kapcsolatos előadást hallhattunk a generációk és a világháló, a személyiségtípusok, férfi a munkában, férfi a családban, stresszmentesen a munkahelyen és a családban, a kiégés, továbbá az életközépi válság témáiban – mondta. A hivatal épületében játszószobát alakítottak ki, amelyet számítógépes munkaállomásokkal is felszereltek. A játszószoba célja, hogy azok a munkatársak, akik nem tudják megoldani a gyermekelhelyezést, munkavégzés közben néhány órára/napra a játszószobában felügyeljék gyermeküket. Az Aktív Nagyi Program alternatív gyermekfelügyeleti szolgáltatást biztosít a tíz évesnél fiatalabb gyermeket nevelő dolgozóknak a hivatalból nyugdíjba ment munkavállalók bevonásával. Jelenleg 52 dolgozó nevel 10 évesnél fiatalabb gyermeket. Újbuda Önkormányzata a rugalmas-, illetve otthoni munkavégzés lehetőségét biztosítja a tartós betegségben szenvedőknek, a kisgyermeküket nevelő és váratlan élethelyzetbe került szülőknek, valamint az időskorú hozzátartozót gondozó munkavállalóknak. Családi és Sportnapra nemcsak a dolgozókat, hanem családtagjaikat is várják. Vargáné Dr. Kremzner Zsuzsanna hozzátette: a program kialakítása során igyekeztünk a munkatársak mindennapi életét érintő családi és munkatényezőket figyelembe venni. Bízunk benne, hogy ezekkel a programokkal segíteni tudjuk őket a munka és a magánélet összeegyeztetésében, valamint egy jobb munkahelyi közösség kialakításában.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kihirdették a Szenior Ki Mit Tud eredményeit  
 

Idén is nagy érdeklődés mellett, immár hatodik alkalommal rendezte meg Újbuda Önkormányzata az időskorúak összművészeti vetélkedőjét. Az Újbuda 60+ program keretében több mint tíz évvel ezelőtt életre hívott Újbudai Összművészeti Szenior Ki Mit Tud Fesztivál alkotói és előadóművészeti versenye a kerületben élő időseknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra és megmérettetésre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.