Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Újbudai meghívásra érkeztek diákok a Parlamentbe

Újbuda   |   2019, január 25 - 13:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Országházi látogatáson vettek részt az ELTE Eötvös József Collegium tehetségtáborának diákjai Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselőjének meghívására január 24-én.

Negyven, főként vidéki, érettségi előtt álló diák kap immár hetedik éve lehetőséget arra, hogy részt vegyen az Eötvös József Collegium tehetségtáborában. Horváth László, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta: a felvételi előtt álló, tanulmányi versenyeken kiválóan szereplő fiatalok rendszerint január második felében töltenek el egy hetet Budapesten, amikor délelőttönként egyetemi előadásokon, szemináriumokon vesznek részt, délután pedig ismerkednek a fővárossal. Ebben nyújt segítséget évek óta Újbuda Önkormányzata, valamint a kerület országgyűlési képviselője. Idén is közel egy órás parlamenti sétára hívták az ELTE-re készülő diákokat. Közülük sokan először jártak az országházban, ahol idegenvezető kíséretében megtekintették a Szent Koronát, az üléstermet, valamint a parlament állandó kiállításait is megnézhették. A diákoknak Simicskó István ajándékot is küldött, hogy a látogatás még emlékezetesebb maradjon számukra.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.