Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. kedd, Emánuel

Újbudai siker egy prágai koncerten

Újbuda   |   2019, február 14 - 15:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenkettedik alkalommal került sor Prága 5. városrészében a "Tálent Prága5"-re január 31-én.

A testvérkerület ifjú muzsikusoknak szervezett koncertjén Újbudát ebben az évben is a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium egyik tanulója képviselte. Drahos András kiváló trombitaszólóját - a sorozat hagyományaihoz hűen - a világhírű Prágai Filharmonikus Zenekar kísérte. Az esemény nemcsak a közönségnek, hanem az ifjú tehetségeknek is életre szóló élményt jelent, hangszeres tanulmányaiknak pedig új lendületet ad. Drahos Andrást koncertjére elkísérte Mészáros Lászlóné igazgató és Kiss András szaktanár.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bárkinek lehet méhecskehotele  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság figyelmébe ajánlja a rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon látványos méhecskehotelt, darázsgarázst, amivel erkélyen, ablakpárkányon is segíthetjük a szelíd beporzók szaporodását már kora tavasztól.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.