Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Újbudai sikerek a varsói forcitornán

Újbuda   |   2018, október 15 - 12:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második helyen végzett a Don Bosco Katolikus Általános Iskola U12-es futsal csapata a Varsó legkisebb kerületében, Zoliborzban megrendezett versenyen.

Kiváló játékkal második helyezést ért el Újbuda testvérvárosában, Varsó legkisebb kerületében, Zoliborzban egy football tornán a Don Bosco Katolikus Általános Iskola U12-es futsal csapata. A versenyt a tizenegy évesen, a varsói felkelésben 1944 szeptember 29-én elhunyt Jędrus Szwajkert emlékére szervezték.

Az újbudaiak az iskolai sportpálya avatást követő nyitómérkőzést 4-0 arányban nyerték a Wilczki csapata ellen, a második találkozó végeredménye 3-0 volt a Szkola Podstawowa 68 csapata ellen, majd az alapszakasz utolsó meccsén 1-0 a Szkola Podstawowa 65 ellen. Az elődöntőben a Csehországból érkezett FK Motorlet Prahat 0-0 után büntetőkkel múlták felül a XI. kerületiek. A döntőben a Legia Warszawa Football Akademia csapata jobbnak bizonyult, de sok elismerést begyűjtve, emelt fővel és nagypályás megmérettetésből jelesre vizsgázva második helyezettként térhetett haza a Don Bosco csapata.

Az ötödikes Mácsik Konstantin és Tóth Barnabás beszámolója szerint izgulva érkeztek a megmérettetésre. Az első nyertes meccs nyugtatóanhatott a csapatra, amely kapott gól nélkül jutott a döntőig, ahol végül másodikak lettek. - A meccsek között sok program várt mindenkit: lehetett pólót festeni, csocsózni vagy célba lőni is. Fáradtan, de boldogan tértünk haza vasárnap – írták.

A Don Bosco U12-es futsal csapat felkészítő Ludmány Anna és Márkus Ákos tanárok, valamint a Csö-Montage Budapest Futsal Club edzői voltak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.