Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Újbudai tűzoltó az Ultrabalatonon

Újbuda   |   2019, május 17 - 11:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Másodszor is teljesítette az Ultrabalaton 221 kilométeres távját a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltója.

Balogh Róbert alezredes, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője rendszeresen vesz részt hosszútávú futóversenyeken. Idén immár másodszor vágott neki egyedül az Ultrabalaton 221 kilométeres távjának, amelyet ismét teljesített. Az időjárás ugyan nem kedvezett a versenyzőknek, de így is 31 óra 2 perc 13 másodperc alatt ért célba. A 273 egyéni indulóból 103-an értek célba szintidőn belül.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.