Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

Újbudai tűzoltók a 34. SPAR Budapest Maratonon

Újbuda   |   2019, október 1 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség dolgozói is részt vettek a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A futóversenyekre harmincezernél is többen neveztek be, a maratoni távot csaknem hatezren futották le. A fő versenyszámot a Vasas SC két atlétája, Jenkei Péter és Gyurkó Fanni nyerte.

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományából többen is részt vettek a hétvégi sporteseményen. Volt, aki egyénileg, más csapatban indult, néhányan a 42 kilométeres táv váltóját teljesítették.

A Családi futást teljesítette: Vernicz Ferenc tű. tzls.

A Riska 5 kilométeres Mini maratont teljesítette: Györffy András Hunor tű. őrm. és Bihari János tű. fhdgy.

A30 kilométeres távot teljesítette: Kaluz Róbert tű. ftőrm.

A 42,195 kilométeres távot teljesítette: Balogh Róbert tű. alez., dr. Bene Krisztián tű. őrgy., Mózes István tű. tőrm.

A 42,195 kilométeres váltót (8,3 km – 12,4 km – 9 km – 12,4 km) teljesítette: Pócsik Attila tű. ezds., Sinkó Flórián tű. tzls., Csató Dávid tű. tőrm. és Tóth Gergő tű. tőrm.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.