Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

Újbudán bővít a TATA

Újbuda   |   2017, április 19 - 10:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ünnepélyes keretek között átadták az indiai TATA vállalatcsoporthoz tartozó TATA Consultancy Services (TCS) szoftverfejlesztő cég irodaházát az újbudai bázison. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a vállalat 500 fővel bővíti szakembergárdáját, így összesen 1800 szakképzett mérnököt és informatikus alkalmaz a XI. kerületi „zöld” irodában.

A XI. kerületi telephellyel rendelkező TATA Consultancy Services (TCS) szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalati kapacitása 500 fővel, irodaterülete pedig 5000 négyzetméternyi felülettel bővül. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, az Újbudán található egyetemi városrész és az Infopark vállalatainak jelenléte már eddig is folyamatos támogatást biztosított a K+F+I magyarországi szegmensének. Hozzátette: a térségben a szoftverfejlesztés területén Magyarország folyamatosan növeli tekintélyét, a TCS ezen erős szoftverexport-pozíció védelmének érdekében erősíti itteni védőbástyáját. A növekedés olyan tudásbázisra épül, amelynek egyik pillére az egyetemekről érkező gyakornoki munka, ami később hozzáadott értéket jelent a magyar gazdaságnak. A kerület üzleti életére pezsdítően hat a mostani terjeszkedés, amely egyúttal példaértékű más nemzetközileg elismert vállalat számára. Ezt bizonyítja, hogy Újbuda méltó környezetet kínál a nagyvállalatok számára.

A keleti nyitás stratégiájának újabb sikere a Tata budapesti kapacitásbővítése – mondta az irodaavató alkalmából a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hozzátette, a TCS India legnagyobb IT vállalata, magyarországi központjában 1800 magasan képzett közgazdász, informatikus és fejlesztő dolgozik. A TCS humánerőforrása példaértékű, hiszen az alkalmazottak több mint fele nő, 10 százaléka pedig egyetemi hallgató. Az új irodával inspiratív környezetet alakítanak ki a munkavállalóknak, hogy a legjobban tudják hasznosítani tudásukat.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.