Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Újbudán mutatták be az idei Ördögkatlan Fesztivál fellépőit

Újbuda   |   2019, június 18 - 22:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július 30. és augusztus 3. között rendezik meg a 12. Ördögkatlan Fesztivált Pécstől délre, négy baranyai településen. A rendezvény – amelynek sajtótájékoztatója Újbudán volt - 2008 óta jeleníti meg a magyarság kulturális-művészeti gazdagságát, az első fesztivál még Cseh Tamás nevéhez fűződik.

Reisz Gábor filmrendező, Sárközi Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója, Kelemen László, a Hagyományok háza vezetője, Beck Zoli énekes, Dinyés Dániel zeneszerző, zongoraművész, Kovács Gerzson Péter koreográfus, táncművész, Péterffy Bori színész-énekes és Háy János író lesz az idei Ördögkatlan Fesztivál díszvendége. A főszervezők, a 27. Turisztikai Évadnyitó Gálán legjobb fesztiválszervezői díjjal jutalmazott Kiss Mónika és Bérczes László a B32 Galéria és Kultúrtérben mutatta be a nyári rendezvény programjait, előadóit.
A fesztiválnak négy Baranya megyei település, Nagyharsány, Kisharsány, Beremend és Villánykövesd ad otthont. A színpadra lép egyebek mellett a Besh o droM, Reisz Gábor, Berecz András, Kolonits Klára, Péterffy Bori, a Rájátszás, Halász Judit, a k2, a Sztalker Csoport, valamint a Quimby, a Kapa-Pepe, Beck Zoli, Göttinger Pali, a Kiscsillag, Háy János, a Wombo és Dinyés Dani is.
A fesztivál koncepciója és célja 2008 óta változatlan: a magyarság kulturális-művészeti gazdagságságát jeleníteni meg a régióban. A világ minden tájáról érkező művészek egy politikai-, nyelvi- és országhatárokon átívelő kultikus közösségi teret hoznak létre a baranyai falvakban.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.