Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. szombat, Piroska

Újbudán mutatták be az idei Ördögkatlan Fesztivál fellépőit

Újbuda   |   2019, június 18 - 22:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július 30. és augusztus 3. között rendezik meg a 12. Ördögkatlan Fesztivált Pécstől délre, négy baranyai településen. A rendezvény – amelynek sajtótájékoztatója Újbudán volt - 2008 óta jeleníti meg a magyarság kulturális-művészeti gazdagságát, az első fesztivál még Cseh Tamás nevéhez fűződik.

Reisz Gábor filmrendező, Sárközi Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója, Kelemen László, a Hagyományok háza vezetője, Beck Zoli énekes, Dinyés Dániel zeneszerző, zongoraművész, Kovács Gerzson Péter koreográfus, táncművész, Péterffy Bori színész-énekes és Háy János író lesz az idei Ördögkatlan Fesztivál díszvendége. A főszervezők, a 27. Turisztikai Évadnyitó Gálán legjobb fesztiválszervezői díjjal jutalmazott Kiss Mónika és Bérczes László a B32 Galéria és Kultúrtérben mutatta be a nyári rendezvény programjait, előadóit.
A fesztiválnak négy Baranya megyei település, Nagyharsány, Kisharsány, Beremend és Villánykövesd ad otthont. A színpadra lép egyebek mellett a Besh o droM, Reisz Gábor, Berecz András, Kolonits Klára, Péterffy Bori, a Rájátszás, Halász Judit, a k2, a Sztalker Csoport, valamint a Quimby, a Kapa-Pepe, Beck Zoli, Göttinger Pali, a Kiscsillag, Háy János, a Wombo és Dinyés Dani is.
A fesztivál koncepciója és célja 2008 óta változatlan: a magyarság kulturális-művészeti gazdagságságát jeleníteni meg a régióban. A világ minden tájáról érkező művészek egy politikai-, nyelvi- és országhatárokon átívelő kultikus közösségi teret hoznak létre a baranyai falvakban.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

SzólóDuó a MU színházban  

Január 18-ig tart az Orkesztika Alapítvány SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválja. A rendezvény célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.