Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Újbudára költözött a LIGA

Újbuda   |   2018, március 7 - 13:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megtartotta új székháza első rendezvényét a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája. A szervezet nemrég közötött a kerületbe, a Sasadi útra, ahol Nyitott Ház sorozatának meghívottja Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője volt. 

Harminc éve jött létre a munkavállalók érdekvédelmi szervezetének összefogásával a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA), amely idén új helyszínre, a Sasadi útra költözött. Nyitó rendezvényük meghívott vendége Simicskó István országgyűlési képviselő volt, aki a kerületben megvalósuló fejlesztésekről, a honvédelmi feladatok bővítéséről, valamint a munkaerőpiaci helyzetről beszélt. A kerületi fejlesztések nemcsak arról szólnak, hogy megújul és megszépül a környezet, hanem ez lehetőséget ad a munkavállalóknak is, hogy elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon – fogalmazott. Kifejtette, a lakóparkok, az útfelújítások és egyéb beruházások a fizikai és a szellemi munkát végzők, valamint a vállalkozások számára is új utat nyitnak, intézmények létrehozásával pedig hosszú távon stabilizálódik a munkavállalók pozíciója. A térségek fejlődését épp ezért nagyban befolyásolja a beruházások mértéke. Újbudán a következő években számos új fejlesztés várható – például a Centrum kórház, a Gyermek-egészségügyi Központ, az Etele téri rehabilitáció vagy az új összekötő híd – amely új munkahelyeket is teremt a körzetben.

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája 1988 óta áll a magyar munkavállalók oldalán. Közel 100 tagszervezete az ország minden területén jelen van földrajzi és ágazati értelemben egyaránt, tagságát 100 200 szervezett munkavállalója adja ki, akik az élet minden területén dolgoznak a köz- és versenyszférában egyaránt. A LIGA fő feladata a munkavállalók – a versenyszférában és a közszolgálatban foglalkoztatottak – élet- és munkakörülményeinek, szociális biztonságának fejlesztése a demokratikus intézményrendszer szakszervezetek számára biztosított teljes eszköztárával.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.