Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Újbudára költözött a LIGA

Újbuda   |   2018, március 7 - 13:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megtartotta új székháza első rendezvényét a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája. A szervezet nemrég közötött a kerületbe, a Sasadi útra, ahol Nyitott Ház sorozatának meghívottja Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője volt. 

Harminc éve jött létre a munkavállalók érdekvédelmi szervezetének összefogásával a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA), amely idén új helyszínre, a Sasadi útra költözött. Nyitó rendezvényük meghívott vendége Simicskó István országgyűlési képviselő volt, aki a kerületben megvalósuló fejlesztésekről, a honvédelmi feladatok bővítéséről, valamint a munkaerőpiaci helyzetről beszélt. A kerületi fejlesztések nemcsak arról szólnak, hogy megújul és megszépül a környezet, hanem ez lehetőséget ad a munkavállalóknak is, hogy elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon – fogalmazott. Kifejtette, a lakóparkok, az útfelújítások és egyéb beruházások a fizikai és a szellemi munkát végzők, valamint a vállalkozások számára is új utat nyitnak, intézmények létrehozásával pedig hosszú távon stabilizálódik a munkavállalók pozíciója. A térségek fejlődését épp ezért nagyban befolyásolja a beruházások mértéke. Újbudán a következő években számos új fejlesztés várható – például a Centrum kórház, a Gyermek-egészségügyi Központ, az Etele téri rehabilitáció vagy az új összekötő híd – amely új munkahelyeket is teremt a körzetben.

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája 1988 óta áll a magyar munkavállalók oldalán. Közel 100 tagszervezete az ország minden területén jelen van földrajzi és ágazati értelemben egyaránt, tagságát 100 200 szervezett munkavállalója adja ki, akik az élet minden területén dolgoznak a köz- és versenyszférában egyaránt. A LIGA fő feladata a munkavállalók – a versenyszférában és a közszolgálatban foglalkoztatottak – élet- és munkakörülményeinek, szociális biztonságának fejlesztése a demokratikus intézményrendszer szakszervezetek számára biztosított teljes eszköztárával.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.