Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Újra automatikusan nyílik a 4-es metró

Újbuda   |   2017, március 14 - 15:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 15-étől visszaállítja a 2-es és 4-es metró vonalán az állomásra érkező szerelvények ajtóinak automatikus nyitását. Tehát a ki- és beszálláskor az utasoknak nem kell megnyomniuk az ajtónyitó gombot.

2015. október közepétől a BKK bevezette a 2-es és 4-es metróvonalain a szelektív, vagy más néven egyedi ajtónyitási rendet, mondván ezzel csökkenthető az ajtók elhasználódása, a légkondicionálás hatékonysága pedig javítható. Azonban a fogyatékkal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetek visszajelzése miatt a BKK úgy döntött, visszaállítja a korábbi automatikus ajtónyitást. Így mostantól az Alstom-szerelvények ajtói egyszerre nyílnak és záródnak.

  • A 4-es metróvonalon a nyitási és a záródási folyamat automatikus
  • A 2-es metróvonalon az ajtókat a járművezető központilag nyitja illetve zárja.

Mindkét metróvonalon az ajtók záródásakor inaktívvá válnak az ajtónyitó gombok, a gombokon látható zöld fény kialszik. A jelzés után 5 másodperccel az ajtók automatikusan becsukódnak, tehát ekkor a járművekre már nem szabad fel- és leszállni. Az ajtók odazárás elleni védelemmel vannak ellátva, amennyiben érzékelik, hogy az ajtószárnyak közé akadály kerül, annak az ajtónak a zárási folyamata megszakad, majd lassan folytatódik.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

30 éves az önkormányzatiság  

1990 őszén tartották az első szabad, demokratikus önkormányzati választásokat a XI. kerületben is. Az önkormányzatiság 30. évfordulóján kétrészes összeállításunkkal azoknak a politikusoknak, szakembereknek, kerületi polgároknak szeretnénk pártállástól függetlenül köszönetet mondani, akik polgármesterként, alpolgármesterként és képviselőként dolgoztak kerületünkért, Újbudáért.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.