Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 9. vasárnap, Gergely

Újra Budapesten a Re-design Vándorkiállítás

Újbuda   |   2015, szeptember 17 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy hétig látható a Re-design kiállítás a Humusz Szövetség házában. A vándorkiállítás anyaga országos turné után Nyíregyházáról érkezett vissza Budapestre és szeptember 16-tól tekinthető meg Újbudán a Saru utcában.

A tavaly év végén meghirdetett Re-design – Gondold újra! alkotói pályázat témája a régi használati tárgyak kreatív újraformálása volt. Ennek során új, egyedi használati tárgyak készültek. Van köztük régi bőröndből átalakított, falra szerelhető könyvespolc, valamint az irodai eszközök kategóriában nyertes colstokból és bádogvödörből összeállított, állítható lámpa. További kreatív alkotások között látható a bőröndből átalakított babaház, re-kutyaetető és pikniktáska, nejlonharisnyából készült bútorhuzat és lámpabúra. Ezeken kívül olyan kisebb irodai re-eszközöket is kiállítanak, mint egy irattartó tejes és cipős dobozokból, vagy lábtörlő használt zoknikból, illetve lámpabúra aludoboz nyitófülekből.

A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, valamint a környezeti szemléletformálás részeként az „upcycling” irányzatot népszerűsítse. Az áprilisi pályaművek értékelésénél szempont volt a dizájn, a praktikusság és a használt alapanyagok kreatív felhasználása.

A vándorkiállítás előző helyszínei között szerepelt Pécs, Kecskemét, Nyíregyháza és Szeged is, az utolsó állomás Miskolc lesz. A budapesti program része három re-design workshop, amelyen a látogatók elkészíthetik saját re-design tárgyukat. Ebben segítségükre lesz az Infinity Paper Design, a Maminvent és a Nusenka kortárs művészeti műhely, a díszvendég pedig a környezetvédelem iránt elkötelezett színésznő, Ullmann Mónika lesz.

Re-design Vándorkiállítást szeptember 16-22. között lehet megtekinteni a Humusz Házban (1111 Budapest, Saru u. 11.). További információk a kiállításról: www.humusz.hu/redesignkiallitas

Újbuda

Fotó: zoldtrend.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.