Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. hétfő, Albin

Újra csúcson az újbudai tűzoltók

Újbuda   |   2019, június 5 - 11:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Alig ért véget a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Egészségnapja, máris újabb sporttevékenység, Kispályás Labdarúgó Torna és Kékes Csúcsfutás várt az újbudai tűzoltókra.

Második helyezést ért el a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a XI. kerületi Rendőrkapitányság Kamaraerdei Ifjúsági Parkban megrendezett Kispályás Labdarúgó Tornáján. A csapat könnyű menetelését a döntőben végül a MH Vitéz Szurmay Budapesti Helyőrség Dandár csapata állította meg, akik 2:1-es győzelemmel nyerték a mérkőzést, és ezzel a tornát is. A csapat tagjai: Farkas Balázs tű. hdgy., Marton Csaba tű. ftzls., Bárányos Barnabás tű. tzls., Sarkadi Tamás tű. ftőrm., Péceli Tamás tű. őrm., Orosz Bálint tű. őrm., Takács Bence tű. őrm., és Bihari János tű. fhdgy.

Pihenésre azonban nem volt idő, mivel június 1-jén a Kékes Csúcsfutáson is indultak az újbudai tűzoltók. A versenyen 11,6 kilométeres távot 671 méteres szintkülönbség mellett kellett teljesíteni Mátrafüredről a Kékestetőre. A rendkívüli távot dr. Bene Krisztián tű. őrgy., Verle Péter tű. zls., Kaluz Róbert tű. ftőrm., Tóth Gergő tű. tőrm., Vajda Péter tű. őrm. küzdötte le.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.