Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Újra forgalomba áll a Dallamos Villamos

Újbuda   |   2014, szeptember 3 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 7-én délután ismét zenétől lesz hangos a BKV egyik UV típusú nosztalgiavillamosa. A Magyar Dal Napjához kapcsolódóan ezúttal a 47-es villamos vonalán közlekedik.

A BKV és a BKK idén is csatlakozott a Magyar Dal Napja rendezvényhez, ezért ötödik alkalommal indítják útjára a zenészektől és zenerajongóktól zsúfolt, úgynevezett Dallamos Villamost.

Az idén 50 éves UV szerelvényekkel, amelyek 7 éve nem közlekednek a budapesti forgalomban, csak különleges alkalmakkor, a nosztalgiaprogramokon találkozhatnak az utasok. Ilyen esemény a – már hagyománynak számító – Dallamos Villamos indulása is. Ezúttal a 47-es villamos vonalán közlekedik a zenészekkel és zenekedvelőkkel teli jármű szeptember 7-én délután.

A Deák Ferenc tér M és a Budafok, Városház tér között közlekedő járatra érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni. A szerelvény két kocsiból áll, így egy menetben két együttes is zenél.

Indulás szeptember 7-én, a 47-es villamos Deák Ferenc tér M megállójából:

14:00 EnniHol és Kontrolalter
15:45 Cherokee és Popcsajok
17:30 VARGA BANDA és Napkutya
19:15 Kávészünet és Kafkaz

Indulás a 47-es villamos Városház tér állomásról:

14:50 Zoom és Tükezoo
16:35 Bogoz és Kiss Barna és az Utcazenekar
18:20 Haszüna és Kávészünet
20:05 Tintás zenekar és Napfénypresszó

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A képviselő válaszol...: Hogyan lehet újra nyitni?  

Ezt a kérdést tettük fel a képviselőknek: Véleményük szerint milyen feltételek teljesülésével (pl. oltások száma), milyen módszerekkel/fokozatokkal (pl. vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása, bizonyos tevékenységek „oltási igazolvány”-hoz kötése stb.) lehet „újranyitni” az országot, Újbudát?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.