Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. hétfő, Friderika

Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Újbuda   |   2020, július 2 - 14:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újraindul a fővárosi lakásrezsi-támogatás, amely július elsejétől, szerdától igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin. A támogatást a Hálózat Alapítvány nyújtja a rászorulók részére.

A Fővárosi Közgyűlés Fővárosi Lakásrezsi Támogatásról szóló 30/2020. (VI. 5.) Főv. Kgy. rendelete alapján ismételten lehetőség nyílik Fővárosi Lakásrezsi Támogatás igénylésére. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a távhő-, a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 ezer forintos támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyek - szociálisan rászoruló vagy fogyatékossággal élő - védendő fogyasztónak minősülnek, és igazolják a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését. A támogatásra fordított közforrások így a leginkább rászoruló budapestiek lakásfenntartási terheit enyhítik. A védendő áram- és gázfogyasztók körének bővítése pedig a szolgáltatásból való kikapcsolás megelőzését segíti elő.

A támogatás jogosultsági feltételeiről, a kérelem benyújtásához szükséges dokumentumokról pontos tájékoztatás olvasható a Hálózat Alapítvány honlapján: http://teszt.halozatalapitvany.hu/article/fovarosi-lakasrezsi-tamogatas

A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok is a fenti hivatkozást követve érhetők el. 

A kitöltött nyomtatványt a szükséges mellékletekkel a Polgármesteri Hivatal szociális ügyfélszolgálatán – Zsombolyai utca 4. földszint – megtalálható gyűjtődobozban lehet elhelyezni. A kérelmeknek az Alapítványhoz történő eljuttatásáról az Alapítvány és az Önkormányzat közösen gondoskodik.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.