Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Ünnepeltek a Farkasréti iskolások

Újbuda   |   2016, május 6 - 10:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcvanöt éves lett a Farkasréti Általános Iskola, amit nagyszabású rendezvénnyel ünnepelt a MOM Kulturális Központban május 4-én. Az eseménynek a híres Geothe idezet alapján a Gyökerek és szárnyak címet adták.

Az ünnepségre minden osztály egy három-négy perces műsort készített tanárai segítségével. Ezeket a produkciókat adták elő a MOM Kulturáls Központ színpadán. Fazekas László iskolagazgató szerint a diákok és tanáraik egyránt sokat készültek a bemutatkozásra. Úgy látja, összehozta a közösséget a feladat, a nagy iskolait és az osztályközösségeket egyaránt. Véleménye szerint szükség is van erre, hogy legyen hova visszatérniük majd a gyerekenek. Fazekas László azt mondja, ezekre a programoknak emlékeznek majd igazán.

Számtalan ötletes és igényesen előkészített produkciót mutattak be a kisiskolások az este folyamán. Voltak akik az iskola történetét idézték fel, voltak vidám zenés-táncos előadások, komplett történetek és nem maradtak ki a filmekből ismert kedvelt figurák sem.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.