Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Ünnepeltek a nagycsaládosok

Újbuda   |   2018, december 17 - 10:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 14-én tartotta az önkormányzat a hagyományos Nagycsaládos Karácsony ünnepséget az Újbudán élő sokgyermekes családoknak.

Több mint félezer, három vagy több gyermeket nevelő családot hívtak meg a Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskolában, a vendégeket ünnepi műsor, valamint élelmiszercsomagok és ajándékok vártak a közös karácsonyfa alatt. A rendezvényt Molnár László alpolgármester nyitotta meg. Reményét fejezte ki, hogy a támogatók és az önkormányzat ajándékai hozzájárulnak az ünnep fényéhez. Köszöntőjében elmondta, nem csak az ajándék, a karácsonyi étel, a szokás fontos, hanem a gyerekekkel töltött idő is, hiszen az odafigyelés és a szeretet a legnagyobb ajándék.

A megnyitó után a tornateremben Bíró Eszter és zenekara zenélt, a színházteremben a Majorka Bábszínház adta elő mesedarabját. A kézműves foglalkozásokon fontos szempont volt a környezettudatosság, a karácsonyfadíszek, dísztárgyak újrahasznosított anyagokból készültek. A színházteremben Király Nóra alpolgármester, a tornateremben Molnár László alpolgármester ajándékozta meg a gyerekeket.

A december 14-i ünnepségre a 77 Elektronika Kft., az Allee Bevásárlóközpont, az Antenna Hungária Zrt., a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, az Evopro Holding Zrt., a Főtáv Zrt., a Futureal Management Szolgáltató Kft., a Helen Taylor Kft., az InfoGroup Ingatlanfejlesztő és Befektető Cégcsoport, az M-Katka Kft., a Mol Nyrt., az OTP Bank Zrt., a Pannon Park Forest Kft., a Pátria Nyomda Zrt., a Régió Játékkereskedelmi Kft., a Tata Consultancy Services és a Vakvarjú Vendéglő ajánlott fel ajándékokat.
D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.