Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Urbán terefere vallásról és művészetről a B32-ben

Újbuda   |   2019, szeptember 30 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

A májusban indult 11ek vagyunk/Urbán terefere című kerületi beszélgetős sorozat következő estjén, szeptember 30-án hitről és művészetről beszélget Csillag Péterrel, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetőjével, Horváth Gergely íróval, műsorvezetővel és Szabó Levente építésszel Antal Nikolett, a B32 Galéria művészeti vezetője és Juhász Anna, a Hadik Irodalmi Szalon háziasszonya.

A B32 Galéria és Kultúrtér, valamint a Hadik Irodalmi Szalon közös sorozatában a kerület ismert sportolóit, szakembereit és művészeit látják vendégül hónapról hónapra a szerkesztők. A vendégek saját történeteiken keresztül hozzák közelebb a térség kulturális és közösségi múltjának, jelenének hagyományait, értékeit a nagyközönséghez.
Csillag Péter, a Ménesi úti Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetője márciusban nagyszabású kiállítással emlékezett meg festőművész nagyapja születésének 125. évfordulójáról. „Hálás, boldog és megelégedett vagyok, ha szabad festenem, mert festeni jó”– fogalmazta meg ars poeticáját Molnár-C. Pál, aki szokatlanul modern megközelítésben festette szakrális témájú képeit.
Szabó Levente Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész, a kerületben működő Hetedik Műterem vezetője rekonstrukciós munkáiban több száz éves, sokszor már elfeledett tereket épít át. Két éve tervezte újra Polgárdi Ákos tervezőgrafikussal a Kálvin tér burkolatát a REFORM500 című közös installációjukban.
Horváth Gergely 2017-ben megjelent Jézus és a rock and roll című könyvében a keresztény hit és a popkultúra viszonyáról írt. Az író, műsorvezető a Lemezjátszó és a Soron kívül műsorok moderátora a B32 Galériában.


(K. G.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.