Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. hétfő, Friderika

Űrfürdő a Trezorban

Újbuda   |   2019, április 23 - 11:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Űrfürdő címmel nyílt meg Gévai Csilla kiállítása a B32 Galéria és Kultúrtér Trezor Galériájában április 18-án.

Gévai Csilla „kilépett” az űrbe, hogy onnan vizsgálja bolygót, más égitesteket és a végtelen univerzumot. A mesekönyveiről, gyermekeknek szóló, ismeretterjesztő és környezetvédelemre nevelő rajzos munkáiról és kiváló illusztrációiról ismert grafikusezúttal egy különleges tárlattal állt elő. A kelenvölgyi alkotó több olyan megrendelést is kapott, amelyek valamilyen formában a csillagos égbolttal, bolygókkal, holdakkal, csillagképekkel voltak kapcsolatosak. Ezen alkotásait egy kiállítás anyagaként fogta össze, a tárlat május 10-ig látható a B32 Galéria és Kultúrtérben.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.