Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 24. szombat, Bertalan

Űrfürdő a Trezorban

Újbuda   |   2019, április 23 - 11:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Űrfürdő címmel nyílt meg Gévai Csilla kiállítása a B32 Galéria és Kultúrtér Trezor Galériájában április 18-án.

Gévai Csilla „kilépett” az űrbe, hogy onnan vizsgálja bolygót, más égitesteket és a végtelen univerzumot. A mesekönyveiről, gyermekeknek szóló, ismeretterjesztő és környezetvédelemre nevelő rajzos munkáiról és kiváló illusztrációiról ismert grafikusezúttal egy különleges tárlattal állt elő. A kelenvölgyi alkotó több olyan megrendelést is kapott, amelyek valamilyen formában a csillagos égbolttal, bolygókkal, holdakkal, csillagképekkel voltak kapcsolatosak. Ezen alkotásait egy kiállítás anyagaként fogta össze, a tárlat május 10-ig látható a B32 Galéria és Kultúrtérben.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.