Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 5. vasárnap, Vince

Útfelújítási munkák a kerületben

Újbuda   |   2016, szeptember 29 - 17:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közlése szerint az út- és közműépítő divíziója az utóbbi időszakban kerületi út-, járda-, parkolójavítási, illetve -karbantartási munkákat végzett.

Ezen belül kátyúzást az Andor utca, a Dayka Gábor utca, a Diószegi út, a Fatörzs utca, a Hengermalom út, a Jászóvár utca, a Kelenföldi út, a Kemenes utca, a Koboz utca, a Nagymákfa utca, a Ringló út és a Verbéna utca területén. A kátyúzási munkálatokon kívül kisebb járda-, szegélyjavítási, eső által kimosott hordalék eltakarítási, pollerkihelyezési, valamint a földutakon murvával földútjavítási munkákat végzett a cég.

További munálatok

Tornavár utca útépítési munkái:

Komplett pályaszerkezetű új aszfaltút építése, 98 új parkolóhely kialakítása, felfestése.

Etele út 38–58. szám alatti munkák:

Parkoló bővítése és kiemelt szegély építése, egyben a szegély bontása, aszfalt pályaszerkezetű út élvágása, kiemelt szegély építése, mechanikailag stabilizált alapréteg készítése, cementes stabilizáció készítése, vízszintes felületek rendezése.

Sopron út 50., iskola előtt gyephézagos parkolóépítési munkálatok:

Rossz minőségű murvás gépkocsiparkoló elbontása, új gyephézagos betonburkolat és kerti szegély építése, egyben földfejtés, vízszintes felületek rendezése, tétburkolat készítése, meglévő padka rendezése.

Sopron út 52/A–54. szám előtt gyephézagos parkoló építési munkái:

Rossz minőségű murvás gépkocsiparkoló elbontása, új gyephézagos betonburkolat és szegély építése, hasonló földmunkákkal, mint a 50. szám előttihez.

Koboz utca alsó szakaszán járdajavítási munkálatok:

Rossz minőségű járólapos járda elbontása, új térkő járda és szegély építése, betonlap, betonkő burkolatú járda bontása, egyedi aknafedlapok szintbehelyezése, kerti szegély építése, térkőburkolat építése.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jelölési hibák lehetnek a húsvéti sonkákon  

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.