Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

Üvegtárgyak és land art művek a Trezorban

Újbuda   |   2019, július 11 - 11:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tükröződő felületek, hullámzó vizek és tájak, üvegplasztikák és foncsorozott tükörszobrok láthatók Soltész Melinda Személyes reflexiók című kiállításán, egészen szeptember 13-áig a Trezor Galériában.

Soltész Melinda elsősorban háromdimenziós fúvott üvegeket, üvegszobrokat és -ékszereket készít, az elmúlt időszakban a Nemzeti Kulturális Alap alkotói támogatásának köszönhetően főleg kedvenc stílusával, a szabad fúvású üvegművészettel foglalkozott. Speciális technikával alkotott üreges tárgyai szinte véletlenszerűen kapják meg végleges formájukat, egyszerre játékos és spontán alakzatok.

Az üvegtárgyak mellett land art, azaz tájművészetmunkákat is tervez évtizedek óta, ennek lényege a természeti környezet szabadtéri installációvá alakítása. Soltész Melindának ez szabadságélményt jelent, tájművészeti munkáin viszi tovább az üvegtárgyain is megtalálható hullámzó, tükröződő hatásokat.

A Személyes reflexiók tárlaton így az üvegszobrok mellett fodrozódást, hullámzást, dagály-apály jelenséget, változó halmazállapotokat megörökítő land art fotói is láthatók. A kiállítás idejére egy Facebook-hirdetésben interaktív játék is várja a látogatókat: az üvegplasztikák torzító felületének használatával szelfiket is készíthetnek, amelyeket feltölthetnek egy közösségi oldalra.

(K. G.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.