Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Valamennyi tankönyv elkészül határidőre

Újbuda   |   2015, július 22 - 12:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nyomdák határidőre, július 31-ig leszállítják az összes, több mint 12 millió tankönyvet a könyvtárellátó raktáraiba.

A terveknek megfelelően augusztus 3-án megkezdik a tankönyvek kiszállítását a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktáraiból az iskolákba - mondta Czunyiné Bertalan Judit a tankönyveket előállító hat hazai nyomda konzorciumi központjában, az Alföldi Nyomdában tartott sajtótájékoztatón Debrecenben.

Naponta mintegy 350 iskola kapja meg a tankönyveket és a tervezett, augusztus 25-ei határidőre minden iskola megkapja a rendelt mennyiséget – monda az államtitkár, aki politikai hisztériakeltésének nevezte az ellenzéknek azt az álláspontját, miszerint "káosz várható a tankönyvellátásban”.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.