Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Választási tájékoztató

Újbuda   |   2019, május 23 - 12:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 2019. május 26-i európai parlamenti választás során reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választópolgár szerepel a névjegyzékben.

Mint ahogy a 3/2019./HVI határozatban szerepel, a szavazókörök száma és sorszáma is megváltozott. A választási értesítő segítségül szolgál a szavazás helyének és szavazókör sorszámának megtalálásában, ezért javasoljuk, a szavazás napján hozzák magukkal.
A települési szintű lakóhellyel rendelkező választópolgárok – akiknek lakcíme csak az adott település megnevezését (Budapest, XI. kerület) tartalmazza –, valamint az átjelentkező választópolgárok, akik a szavazás napján Magyarországon, de a magyarországi lakcímüktől eltérő szavazókörben kívánnak szavazni Budapest XI. kerületében, az 56-os számú szavazókörben, az akadálymentesített
Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában (1118 Budapest, Csíki-hegyek utca 13–15.)
adhatják le voksukat.
Felhívjuk a Gazdagréti-Csíkihegyek Általános Iskolában szavazó helyi választópolgárok figyelmét – az 56-os szavazókörbe tartozók kivételével –, hogy az iskolába nem a főbejáraton, hanem a Budai Judo Akadémia (piros) épületrésze alatti, a Csíki-hegyek utca felőli mellékbejáraton tudnak bemenni. A tájékozódást kihelyezett irányító táblákkal segítjük.
Az 56-os szavazókörbe tartozó helyi lakosok – az átjelentkezett választópolgárokkal együtt – az iskola Rétköz utca felőli udvari nagykapuján keresztül tudnak bemenni.
A szavazat leadására azt követően kerülhet sor, ha a szavazatszámláló bizottság megállapította a választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját (régi nevén személyi szám) vagy lakcímét, és hogy szerepel a szavazóköri névjegyzékben. A személyazonosság, személyi azonosító vagy lakcím a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható.


Mozgóurna iránti kérelmüket a választás napján 12 óráig adhatják le az alábbi módon:
• elektronikus úton, ügyfélkapus e-azonosítással
• a szavazatszámláló bizottságnál, írásbeli meghatalmazással rendelkező meghatalmazott útján vagy írásbeli meghatalmazással nem rendelkező személy, kézbesítő által.


Az igénylést követően a választás napján a szavazatszámláló bizottság két tagja – akik előzetesen megbízólevelükkel igazolják magukat – felkeresi a mozgóurnát igénylő választópolgárt a lakóhelyén vagy előre megadott tartózkodási helyén, hogy szavazatát a mozgóurnába tegye.
A mozgóurna-kérelemben feltüntetett választópolgár adatainak meg kell egyezniük a személyazonosságot igazoló igazolványon és a lakcímkártyáján található adatokkal, ellenkező esetben a választási szerv a kérelmet elutasítja.
Fontos információ, hogy aki előzetesen mozgóurnát kért a lakcíme szerinti szavazókörben, az személyesen már nem szavazhat a szavazás napján.
További információk a www.valasztas.hu/ep2019 weboldalon.


Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna,
a Helyi Választási Iroda Vezetője

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.