Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Varsói Labdarúgó Torna 2016

Újbuda   |   2016, október 26 - 13:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az 1944-es varsói lázadáson hősi halált halt zoliborzi fiú emlékére rendezett labdarúgótornán vett részt a hetekben az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola 10 diákjára és 2 tanára. Varsó Zoliborz kerületében a 2005/2006-ban született gyerekeknek rendezték a sporteseményt, így adva tiszteletet a hősnek. Zoliborz és Újbuda jó kapcsolatának köszönhetően delegálhatot csapatot a Grosics suli.

A kalandról a kísérő tanárok – Jókai Mátyás és Jakobszen Tamás – írtak lapunknak beszámolót. Mint fogalmaztak, a 12 órás utazás utáni megérkezés másnapján a labdarúgótornának helyet adó általános iskola két tanára várta a sportdelegációt, és városnéző túrára kísérte a csapatot. Nagy meglepetésünkre egyikőjük jól beszélt magyarul. (Egyetemi évei alatt Budapesten is tanult). A társaság remekül érezte magát a szabad foglalkozáson, ám délután már mindenki a versenyre koncentrált. A torna reggelén a helyszínen a csapatot a polgármester fogadta.

A bajnokság kiválóan alakult, az izgalmas csoportmérkőzések után jött egy kis pihenés az egyenes kieséses szakasz előtt. A pihenő idő alatt a gyerekek megebédeltek és megtekintették az iskolában berendezett kiállítást. Megnézhették és kezükbe foghatták a varsói felkelés alatt használt fegyvereket, a napközben megérkezett felnőttek pedig az általános iskola diákjai által készített plakátokon olvashattak elképesztő adatokat, információkat az 1944-es eseményekről.

A bajnokság folytatása még több izgalmat hozott az egyenes kieséses szakaszban. Végül a második helyen végzett a Grosics suli, az első a házigazda csapat lett. Diákjaink nagyon sportszerűen, szívvel-lélekkel játszottak minden mérkőzésen. Az eredményhirdetésen valamennyi kis sportoló ugyanolyan ajándékokat, emléktárgyakat kapott.

A nap végén a Visztula-folyó partjára vitte a csapatot a polgármester, hogy szép tájképpel és érdekes információkkal záruljon a Lengyelországban eltöltött hétvége.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.