Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Vásárolj és vidd haza a saját dobozodban!

Újbuda   |   2019, február 5 - 13:25
Nyomtatóbarát változatSend by email
Megnyílt a kerület első csomagolásmentes boltja a Karinthy Frigyes úton. A Ligeti Bolt üzletstratégiája alapján a vásárlók a terméket otthonról hozott üvegbe, dobozba, zsákba mérik ki, elkerülve ezzel a hulladékként keletkező csomagolást.
A kerület első csomagolásmentes boltjában otthonról hozott edényekbe kimért, egészséges termékeket lehet megvásárolni. - A boltba betérők ezzel nem csak a feleslegesen keletkezett hulladékot csökkentik, az élelmiszerpazarlást is elkerülhetik, hiszen ki-ki annyit tesz a dobozába, amennyire szüksége van - mondta Sipos Melinda, boltvezető.
A megnyitón hasznos tanácsokkal, ötletekkel is segítették a vásárlókat és külön erre az alkalomra hívták meg Tóth Andit, a Háztartásom Hulladék Nélkül blog és a Dobd ki a szemetest című könyv szerzőjét. Az író, évek óta a hulladékmentes életmódot népszerűsíti. Hangsúlyozta: a környezetvédelemre épülő mindennapok kialakítása nem megvalósíthatatlan, pusztán gondolkodásbeli változás és elhatározás kell hozzá.
Az üzletben a tudatos vásárlás és a környezetvédelem mellett, az adalékmentes és egészséges termékeket is népszerűsítik.
T. K.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.