Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Vásárolj és vidd haza a saját dobozodban!

Újbuda   |   2019, február 5 - 13:25
Nyomtatóbarát változatSend by email
Megnyílt a kerület első csomagolásmentes boltja a Karinthy Frigyes úton. A Ligeti Bolt üzletstratégiája alapján a vásárlók a terméket otthonról hozott üvegbe, dobozba, zsákba mérik ki, elkerülve ezzel a hulladékként keletkező csomagolást.
A kerület első csomagolásmentes boltjában otthonról hozott edényekbe kimért, egészséges termékeket lehet megvásárolni. - A boltba betérők ezzel nem csak a feleslegesen keletkezett hulladékot csökkentik, az élelmiszerpazarlást is elkerülhetik, hiszen ki-ki annyit tesz a dobozába, amennyire szüksége van - mondta Sipos Melinda, boltvezető.
A megnyitón hasznos tanácsokkal, ötletekkel is segítették a vásárlókat és külön erre az alkalomra hívták meg Tóth Andit, a Háztartásom Hulladék Nélkül blog és a Dobd ki a szemetest című könyv szerzőjét. Az író, évek óta a hulladékmentes életmódot népszerűsíti. Hangsúlyozta: a környezetvédelemre épülő mindennapok kialakítása nem megvalósíthatatlan, pusztán gondolkodásbeli változás és elhatározás kell hozzá.
Az üzletben a tudatos vásárlás és a környezetvédelem mellett, az adalékmentes és egészséges termékeket is népszerűsítik.
T. K.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.