Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Végső búcsú Grosics Gyulától

Újbuda   |   2014, június 20 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Június 30-án, 14 órakor kezdődik a Szent István-bazilikában Grosics Gyula temetése.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint "a felejthetetlen Fekete Párduc barátai, tisztelői, és a szurkolók 12 óra és 13 óra 45 között róhatják le kegyeletüket a ravatalnál." A 14 órakor kezdődő szertartás után az Aranycsapat kapusát a Szent István-bazilika altemplomában, szűk családi körben helyezik végső nyugalomra. 


Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója június 13-án, nyolcvannyolc éves korában hunyt el. A futballista a Dorogi AC-ben kezdte pályafutását, majd a MATEOSZ, a Bp. Honvéd és a Tatabánya csapataiban is szerepelt, a Honvéddel három bajnoki címet szerzett. A magyar válogatottban 86-szor állt a kapuban – egyebek közt a londoni 6:3-on, a Wembley stadionban - , eközben három világbajnokságon vett részt (1954, 1958, 1962). 1954-ben világbajnoki ezüstérmet nyert, 1952-ben Helsinkiben pedig olimpia bajnoki címet szerzett. 

Helyi lakosként Grosics Újbuda díszpolgára volt, az ő nevét viseli a kerület egyetlen sportiskolája és élete végéig segítette a kerületi sportéletet.

MTIVégső búcsú Grosics Gyulától

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.