Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 8. szombat, Mihály

VIP helyet kapott Budapest a Google Térképen

Újbuda   |   2015, június 3 - 13:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

A keresőcég szolgáltatása még könnyebbé teszi az útvonaltervezést Budapesten - írja az Origo.

Élőben követi a tömegközlekedési eszközöket a Google, így még pontosabban meg tudja mondani, mikor érkezik az adott megállóba egy busz.

A valós idejű tömegközlekedési funkció Budapesten is elérhető, ezzel a főváros olyan kivételezett helyszínek közé került a Google Térképnél, mint az Egyesült Királyság, Hollandia, Chicago, San Francisco és Seattle.

A funkciónak köszönhetően a Maps nemcsak jelzi a járatok várható érkezési idejét, figyelmeztet minket késés, vagy útvonalváltozás esetén is. Bár a valós idejű követés még csak kevés helyen, a Google Térkép alap tömegközlekedési funkciója már több mint 18 ezer városban érhető el, 70 országban.

A BKK Futár már tavaly novemberben beépült a Google térképrendszerébe, hogy a térkép pontos adatokat szolgáltathasson arról, mikor érkezik egy járat.

forrás:origo

VIP helyet kapott Budapest a Google Térképen

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.