Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Vízilabda BL: szeptemberben Grúziában játszik az OSC

Újbuda   |   2015, augusztus 27 - 15:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

A „C” csoport tagjaként grúz Lokomotiv Tbiliszi, a német Hannover, a francia Marseille és az A HÍD-OSC-ÚJBUDA indul a továbbjutásért a férfi vízilabdacsapatok nemzetközi versenyén, a Bajnokok Ligáján. Az újbudaiak szeptember 4-én játszanak.

Mint korábban már megírtuk, a férfi vízilabdacsapatok nemzetközi sorozatai közül szeptember elején indul a Bajnokok Ligája első selejtezője. Ennek egyik szerepelője lesz az ezüstérmes OSC. A négyesbe sorsolt csapatok közül három folytathatja a versenyzést.

A magyar bajnok Szolnok a második selejtezőkörben kapcsolódik a küzdelmekbe, míg az Eger főtáblásként kiemelt, és csak a végső szakaszban száll be a 2015/16-os sorozatba. A LEN megtartotta a főtábla sorsolását is, ez alapján idén is egy csoportba került az Eger a Barceloneta és az Olympiakosz csapatával, és ott van a csoportban a német Spandau is. A másik csoportban a Pro Recco szerepel a főtáblán. A főtábla nyitóköre október 28-án lesz, addig a selejtezőkörök is lezajlanak. A 16 csapatot négy négyes csoportba sorsolják majd, ahonnan az első két helyezett jut a végső körbe. Az első helyezetteket sorsolják össze a második helyezettekkel, a győztesek jutnak fel a főtáblára.
A Final Six időpontja: 2016. június 2-4.

A Bajnokok Ligája első selejtezőköre (szeptember 4-6.):
A csoport (Herceg Novi, Montenegró):
Mladost Zagreb (horvát)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Spartak Volgograd (orosz)
Montpellier (francia)

B csoport (Málta):
Sport Management Verona (olasz)
Digi Oradea (román)
Budva (montenegrói)
Valletta (máltai)

C csoport (Tbiliszi, Grúzia):
A-Híd-OSC-Újbuda
Hannover (német)
Marseille (francia)
Lokomotiv Tbilisi (grúz)

A csoportokból három csapat jut tovább a következő körbe, ahol csatlakoznak a következő csapatok: Primorje Rijeka (horvát), Duisburg (német), Vouliagmeni (görög), Szolnoki Dózsa-Közgép, Sabadell (spanyol), Brescia (olasz), Radnicski Kragujevac (szerb).

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:
CNA Barceloneta (spanyol)
ZF-Eger (magyar)
Olympiakosz Pireusz (görög)
Spandau Berlin (német)

B csoport:
Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)

Az Euro Kupa sorsolása:
A csoport (Budapest, Népliget):
Acquachiara (olasz)
Esslingen (német)
Primorac Kotor (montenegrói)
Ferencváros (magyar)
Jadran Split (horvát)
Strasbourg (francia)
Tiszavirág-Szeged-Diapolo (magyar)

B csoport (Split):
Mornar Split (horvát)
Sintez Kazany (orosz)
Nice (francia)
Gouda (holland)
Posillipo Napoli (olasz)
Kirishi (orosz)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.