Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Vízilabda Eb a villamoson

Újbuda   |   2014, július 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Alighogy befejeződött a futball-világbajnokság, máris itt a következő sportesemény, ráadásul már nemcsak a kivetítő előtt, hanem a helyszínen is izgulhatunk. Július 14–27. között idehaza zajlik a vízilabda-Európa-bajnokság, és a meteorológusok szerint alapvetően napos, nyárias idő lesz.

Ha tehetjük, látogassunk ki a mérkőzésekre, világhírű vízilabdázóink hatalmas szurkolótáborra számítanak a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában. A férfi-, illetve a női csapat vezetői nem győzték hangsúlyozni, milyen kivételes lehetőség, hogy sportolóink hazai pályán küzdhetnek egy világversenyen. Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya figyelmeztetett: sokat kell még várni a következő magyarországi tornára, ezért tudatosítani kell magunkban, hogy ez hatalmas esély. Merész András, a női válogatott kapitánya így nyilatkozott: „a lányoknak is szükségük van arra, hogy érezzék, sokan állnak mögöttük. Szeretnénk, ha a mutatott teljesítményünk alapján a torna második szakaszában őrjöngő tömeg lenne a lelátón”.
Ha pedig mégis a kivetítőhöz ragaszkodnánk, akkor szálljunk fel egy szurkolói villamosra, hiszen az ott elhelyezett monitorokon megismerkedhetünk mind a férfi-, mind a női válogatott játékosaival, nyomon követhetjük az Eb eseményeit, fényképes tudósításokat olvashatunk a sportág korábbi sikereiről – például a férfiak tavalyi világbajnoki győzelméről is. (A villamosok három vonalon közlekednek július végéig: a 24-esen a Közvágóhíd és a Keleti pályaudvar, az 50-esen a Határ út és a pestszentlőrinci Béke tér, valamint a 61-esen a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között, menetrendjükről a bkk.hu oldalon találunk bővebb információt.)
A mérkőzések programja a waterpolo.hu oldalon található, belépőket a jegyed.hu oldalon válthatunk 800 és 3000 forint közötti áron.

K.V.

Vízilabda Eb a villamoson

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.