Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 19. szombat, Vilhelmina

World Cleanup Day a kerületben

Újbuda   |   2018, szeptember 13 - 15:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért! – címmel Dunamentő kalandot szervez a JÖN Alapítvány, a World Cleanup Day 2018 alkalmából.

A hulladekvadasz.hu idén már több alkalommal foglalkozott a Duna alacsony vízállása miatt jobban szembeötlő fővárosi rakpart szemetességével. Legutóbbi cikkükben “Turista taszítónak” nevezték a kialakult állapotot. De akadt olyan helyszín is, ahová az évek alatt több tonnányi uszadékfa és szemét szorult a Szabadság híd budai lábánál.

Az alapítvány felhívása: “Gyere el egy vasárnapi Dunamentő kalandra a World Cleanup Day 2018 alkalmából, amikor együtt megtisztítjuk a budapesti rakpart legszemetesebb helyszíneit. Használjuk ki a folyó alacsony vízállását, különben a szemetet a víz viszi el.

Találkozó szeptember 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a Szabadság híd pesti hídfőjénél, a Fővám téren.

Egy másik akciójuk a Gellérthegy megtisztítására buzdít, ennek találkozója szeptember 15-én délután 4 órakor lesz a Szent gellért téren.

A szemétszedési akció facebookos eseményeihez ide és ide kattintva lehet csatlakozni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.