Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. csütörtök, Ottó

Zárva vannak a rendelők és a hivatalok

Újbuda   |   2014, július 1 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Munkaszüneti nap szerint működnek ma a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, emellett zárva tartanak az önkormányzati és a kormányhivatalok, vaéamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is.

A Semmelweis-napon - azaz július elsején - az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján ügyeleti rend van az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is - tájékoztatott korábban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A mentők teljes kapacitással dolgoznak. 
A legtöbb településen a gyógyszerellátást ügyeleti rend szerint biztosítják. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tagjai zárva tartanak, így a vásárlók az ügyeletes gyógyszertárak mellett azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátást. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban lévő gyógyszertárak. Újbudán a Gazdagréti Patika tart ügyeletet - tájékoztatták korábban lapunkat. 
A gyógyszertári ügyeletekről a https://www.antsz.hu/gyogyszerellatas/lakossagi_tajekoztatas/gyogyszerta... címen lehet tájékozódni. 

Július elseje egyben a köztisztviselők napja is, ami munkaszüneti nap a köztisztviselőknek és kormánytisztviselőknek, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, a kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak. 
A NAV-nál sincs ügyfélfogadás, és nem érhető el a telefonos általános tájékoztató rendszer, valamint az ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszer sem. 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriumai ügyeleti rendszerben működnek, a hivatal zöld számára érkező lakossági bejelentéseket üzenetrögzítő fogadja, ezeket a nap folyamán többször is feldolgozzák.

MTI/Újbuda

Zárva vannak a rendelők és a hivatalok

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás  

Újraindul a fővárosi lakásrezsi-támogatás, amely július elsejétől, szerdától igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin. A támogatást a Hálózat Alapítvány nyújtja a rászorulók részére.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.