Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. szombat, Vilma

Zászlóavatás a Kamaraerdei Curling Klubban

Újbuda   |   2015, szeptember 9 - 11:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kamaraerdei Curling Klub falán elhelyezték azt a zászlót, amelyet az idei vegyespáros világbajnoki címért érdemelt ki Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt.

Zászlóavatás a Kamaraerdei Curling KlubbanA csarnok falán már látható egy zászló, amelyet a 2013-as vb-győzelemmel érdemelt ki a páros, a sportág szabályai szerint ugyanis az évente sorra kerülő világbajnokságokon a dobogósok a helyszínen megkapják az érmeket, ám zászlót csak a győztes pár kaphat, és azt utólag küldi el a világszövetség.


A sportág hazai történetében a vegyespáros a legsikeresebb szakág, a két aranyérem mellett 2009-ben ezüstérmes lett a Nagy György, Szekeres Ildikó duó.


Az ünnepségen Bukta Zsuzsanna, a szövetség elnöke köszöntötte a világbajnok párost és edzőiket, Kiss Lászlót és Palancsa Zoltánt.


- Kezdődik az új idény. Az első világverseny a szombaton rajtoló I. vegyescsapat világbajnokság lesz Bernben, amely után örömmel avatnánk fel egy újabb zászlót - mondta az elnök. Emlékeztetett, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának júniusi döntése értelmében a 2018-as pjongcsangi téli olimpián szerepelhet a sportág vegyespáros száma nyolc csapattal. Erre az első kvalifikációs verseny a jövő áprilisi vb lesz.


Kiss Zsolt kétszeres vegyespáros világbajnok - aki tagja a szombaton kezdődő vb-n szereplő magyar válogatottnak - elmondta: a berni vb-n 36 válogatott indul, és elsődleges céljuk a kilenccsapatos csoportból továbbjutni a legjobb a 12 közé. - Aztán pedig nagyon szép lenne egy érem. Mindegy, hogy miként csillogna - tette hozzá.


A vb-n a Kiss Zsolt, Nagy György, Szekeres Ildikó, Szentannai Ágnes összeállítású magyar csapat vesz részt.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.