Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Zeolit tartalmú jégoldó zsákok az Újbuda Prizmánál

Újbuda   |   2016, november 11 - 08:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 346/2008. (XII.30.) Kormányrendelet szerint a fák védelme érdekében 2010-től nem lehet sózni a járdákat, ezért az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. is zeolit tartalmú jégoldó zsákokat ajánl síkosságmentesítésre.

Zeolitos jégoldó használatával lényegesen meggyorsítható a síkosságmentesítés (-25 oC-ig), mivel szórás után rövid időn belül feloldja a jeget a balesetveszélyes területekről. A zeolit természetes anyag, így talajba kerülve nem pusztítja el a növények gyökérzetét, összetevőinek köszönhetően

tápanyagként szolgál a téli időben amúgy is legyengült növényzet számára.

Újbuda Önkormányzata a síkosságmentesítéshez az alábbiakkal segíti a kerületi lakosokat: 10 kg-os és 25 kg-os kiszerelésben kapható zeolit tartalmú jégoldó zsákok vásárolhatók az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. székhelyén, a 1113 Budapest, Hamzsabégi út 60. szám alatt (bejárat az Ajnácskő utca felől).

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.