Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. szombat, Gerzson

Zöld színű lett a Kuckó bölcsi kerítése

Újbuda   |   2017, május 10 - 13:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkéntesek festették zöldre a Bogdánfy utcai Kuckó Bölcsőde kerítését. A Global Payments Europe Magyarországi Fióktelepének munkatársa az Esélyek utcája program weboldalán kereste meg az önkormányzatot, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében – önkéntes munkával – segítsék az intézményt.

A Global Payments Europe Magyarországi Fióktelepének felajánlása bizonyítéka annak, hogy az önkéntesség a világot jobbá és szebbé tevő tevékenység. Baráth Andrea esélyegyenlőségi munkatárs szerint külön öröm az önkormányzatnak, ha a kerületben vállalati megkeresések történnek. Az önkéntesség magyarországi kultúrájának kialakításához szükség van az ilyen együttműködésekre. Az Esélyek utcája programsorozat keretében május 19-én kerekasztal beszélgetést rendeznek az önkéntességről, hogy gördülékenyebb legyen a vállalatok, intézmények és civil szervezetek közötti kooperáció.

A Global Payments Europe Magyarországi Fióktelepe Bankkártya elfogadással foglalkozik, magyarországi irodájuk a 11. kerületben van. A vállalat képviselője – ecsettel a kezében - elmondta, hogy a világhálón keresve bukkantak rá az Esélyek utcája nyújtotta lehetőségre, amely kiválóan passzolt a cég felelősségvállalási tevékenységébe. Ehman Beatrix hozzátette, a jövőben is terveznek hasonló együttműködést. - Jó érzés, hogy munkánkkal, amelyet ezúttal nem egy irodában végzünk, másoknak tudunk segíteni. Ez egy win-win helyzet, azaz jól jár a bölcsőde, és mi is, hiszen ez az alkalom csapatépítő tréningnek is beillik. A vállalat világszerte szervez Day of Service elnevezéssel jótékonysági és támogatási akciókat, amelyhez a magyarországi iroda is csatlakozott.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időtálló alkotások négy dimenzióban  

Második alkalommal láthatók önálló tárlaton Klimo Péter látvány-, díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti alkotásai. A közönség először tekintheti meg a művész klímaváltozásra reagáló Égő föld című alkotását a Tér Galériában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.