Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Zöldszemléletet hirdet kerületi iskolákban az IKSZ

Újbuda   |   2014, október 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megtartotta első újbudai környezetvédelmi tanóráit az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. A szervezet vezetője, Baka Éva a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás és a hulladékkezelés fontosságáról beszélt a diákoknak.

Zöldszemléletet hirdet kerületi iskolákban az IKSZ Több újbudai iskola is jelentkezett az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés akciójára, melynek keretében ingyenes tanórákat tartanak az intézményekben a zöldszemléletről.

Elsőként a Domokos Pál Péter Általános Iskola tanulói vettek részt az órán október 9-én, de azóta volt már interaktív előadás az Újbudai Alma Mater Általános Iskolában valamint a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban is.

Az órákon játékos feladatokkal, élménypedagógiai módszerekkel tanulják meg az iskolások, hogyan lehet újrahasznosítani a szelektíven gyűjtött hulladékot. Olyan gyakorlati kérdésekre is választ kapnak, hogy hogyan előzhetik meg a hulladékképződést, mi történik az italos kartonok újrahasznosítása során vagy, hogy mi lesz a lerakókra kerülő hulladékokkal. Egy filmből pedig azt is megtudhatják a gyerekek, hogy hanyag környezeti hozzáállással milyenné válhat az ország klímája 2050-re.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) környezeti nevelési programján mintegy 15 ezer diák vehet részt. A kezdeményezés célja, hogy fejlessze az általános iskolások környezeti érzékenységét és szelektív hulladékgyűjtésre nevelje őket. A program Újbudán kívül az V., és a XIV. kerületben indult el.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja  

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.