Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. kedd, Paulina

A Tanú – Filmünnep – Muszatics Péter

Hírek   |   2021, június 3 - 12:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bacsó Péter Tanúja fölött úgy látszik, sohasem múlik ez az idő. "Ha valamit szeretek magamban, aza szerénység", továbbá "Bástya elvtársat már megölni sem szeretnék?". Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk - tudjuk, ez a magyar narancs. Hogyan készülhetett el ez a film, aztán miért nem mutatták be évekig - és hogyan lett máig népszerű? ezekről is beszélgetünk Muszatics Péter rendező, filmtörténésszel.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Öt új zöldség- és gyümölcskioszk Újbudán  

„Érik a ropogós cseresznye, viszek a babámnak belőle.” És viszek a családnak is. És a szomszédnak is. Mondjuk a Bikás parki kioszkból. Vagy a Váli utcából, esetleg a Tétényi – Bártfai sarkáról. Talán a Gazdagréti térről, vagy a Cirmos és a Menyecske utca találkozásától.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.