Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. péntek, Ervin

Az önkormányzat újíttatta fel mosdókat a Gazdagrét-Csikihegyek iskolában

Hírek   |   2021, február 16 - 13:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskola főépületi részében található fiú- és lánymosdók az elmúlt években rossz műszaki állapotba kerültek, elkerülhetetlenné vált felújításuk. Az idejáró gyermekek szülei, az iskola intézményvezetője ezt már évek óta folyamatosan jelezte a fenntartó Dél-budai Tankerületi Központ felé, de költségvetési forrás hiányában nem kerülhetett sor a felújításra. A jogos szülői panaszok miatt az iskola vezetése Újbuda önkormányzatához, Keller Zsolt területi képviselőhöz fordult segítségért. Újbuda vezetése a szűkös anyagi források ellenére egyöntetűen támogatta a beruházást.

2020. márciusában a vállalkozói ajánlatkéréséhez szükséges műszaki előkészítéssel és a költségvetés elkészítésével elindult a projekt, hogy az iskolaépület három szintjén elhelyezkedő, szintenként két-két gyermek mosdót felújíthassák.

A tavalyi évben a gyermekmosdók ütemezett (strangonkénti) felújítását elvégezték, a déli szárnyban szintenként egy-egy fiú/leány mosdóblokk újulhatott meg teljesen összesen három épület szinten. A munkálatok során a gépészeti és elektromos rendszerek teljes cseréjére is sor került. Idén januárban pedig a gyerekek birtokba is vehették a felújított vizes helyiségeket. Újbuda önkormányzata összesen bruttó 31 412.866 forintot fordított arra, hogy a Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskola főépületének vizesblokkjait felújítsa.