Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Babakocsis sétanap

Hírek   |   2021, október 5 - 19:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Bikás parkból indult és az Allee bevásárlóközpontnál végződött az a babakocsis séta, amely azért szerveződött, hogy felmérjék, mennyire könnyű akadálymentesen közlekedni a kerületben. Bakai-Nagy Zita alpolgármester meghívására kisgyermekes anyukák és kerekesszékesek is részt vettek a sétán, és feljegyezték azokat a helyeket, ahol változtatásra lenne szükség. A szülők egyúttal kanga tornázhattak és Ringató foglalkozáson vettek részt.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.