Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. szombat, Diána

Bútort készítettek a tájépítész hallgatók a Budai Arborétum fesztiválján

Hírek   |   2021, szeptember 7 - 14:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szép, szép ez a hatalmas kert, de hol lehet itt leülni? – merült fel a gondolat a villányi úti arborétumban sétálva a Rerrich Béla Tájépítész szakkollégisták (RBTSZK) fejében, ezért meg is rendezték a „Bútort az Arborba! alkotóhetet és fesztivált a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kertjében. A rendezvényen ki lehetett próbálni a bútorkészítést, de az egyetemi karok is bemutatkoztak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.