Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 27. péntek, Virgil

A Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda és Iskola (2020.11.07.)

Hírek   |   2020, október 22 - 19:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerület szélén, a Kamaraerdei Ifjúsági Park hat hektáros területén található a Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda és Iskola. A gépjárművel és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetői intézmény még csak néhány éve működik, de igazi, vadregényes környezetben nevelik itt a gyerekeket. Kíváncsiak voltunk milyen módszerekkel oktatnak, milyen programokkal, lehetőségekkel teszik vonzóvá a város szélén található óvodát és iskolát.

A Kamaraerdei Kerekerdő Óvodában három kis létszámú csoport működik, amelyekbe életkoruk alapján kerülnek a gyerekek. Főként a mozgás szeretetére, sportra és a környezet tiszteletére épül a nevelés, de játékra is bőven jut idő és lehetőség.

A testneveléshez ideális feltételeket biztosítanak a park sportpályái. A foglalkozások után és délutánonként biciklizhetnek, rollerezhetnek, görkorcsolyázhatnak a gyerekek vagy a jó erdei levegőn, a szép füves réten vagy a játszótéren töltik az időt.

Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda és Iskola célja, hogy a gyermekek érési folyamatához igazított iránymutatással, segítségnyújtással, lépésről lépésre támogassák személyiségük sokoldalú fejlődését.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elkészült a felújított Petzvál park  

A Petzvál park területén – a közösségi tervezés során meghatározott alapelveknek megfelelően – a felújítás során pihenőparkot alakítottunk ki.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.