Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. kedd, Tivadar

Új Bölcsöde nyílt a Ménesi úton

Hírek   |   2021, február 16 - 13:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Ménesi u. 41. alatt található társasházban egy teljesen önálló, nyolc gyermek elhelyezésére alkalmas bölcsődét alakított ki az önkormányzat. A Mini Bölcsőde idén januárban kezdhette meg működését. Az új bölcsődében a csoportszoba mellett öltözőt, mosdót, tálalókonyhát és személyzeti helyiséget is létesítettek. Ugyanebben a házban működik a Pöttöm Bölcsőde is, amely nagy népszerűségnek örvend a szülők körében. Újbuda nemcsak az új, különálló bölcsödét hozta létre most a Ménesi út 41-ben, de az udvar kialakításához is segítséget nyújtott. Közel 100 m2-es öntöttgumi burkolatú játszóudvar, homokozó és fektető terasz szolgálja már az idejáró gyermekek kényelmét, biztonságát.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.