Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 18. hétfő, Auguszta

A Beatles még mindig népszerű

Újbuda   |   2017, október 27 - 10:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

A világhírű liverpooli csapat egyik kiemelkedő lemezével folytatódot a Lemezjátszó című kulturális, zenei sorozatat a B32 Galéria és Kultúrtérben.

A Bartók Béla úti Galéria és Kultúrtér sikeres zenei sorozata ezúttal minden eddiginél korábbra nyúlt vissza, hiszen a modern popzene egyik legfontosabb kiindulási pontja, a Beatles munkássága került terítékre. Az angol csapat Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című albumát sokan a popzene első „koncept-lemezének” nevezik, azaz ez volt az első olyan munka, amely az elejétől a végéig egy összefüggő történetet mesélt el. Ennek megfelelően a lejátszott bakelit nagylemezen nem voltak szünetek a dalok között.

A műsorvezető, Horváth Gergely és a vendég, Petruska András arról is beszélgettek, mekkora teljesítmény volt egy ilyen bonyolult hangszerelésű mű felvétele a korabeli stúdiótechnikával. Petruska András elmondta, hogy személyes kedvence a Beatles, saját zenei munkásságában őket tekinti legfőbb példaképének. Véleménye szerint az angol négyes munkái remekül tükrözték, miközben formálták is az adott korszakot, ám szerinte nem csak ezért érdemes újrahallgatni az ötven éves lemezt, hanem azért, mert egyszerűen jók a dalok.

A B32 sorozata novemberben folytatódik.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb harcművészeti elismerést kapott Simicskó István  

Tiszteletbeli taggá választotta a cselgáncsozók közössége Simicskó István honvédelmi minisztert, Újbuda országgyűlési képviselőjét. A Budai Judo Akadémián szervezett programon a sportág hazai mesterei mondtak köszönetet a politikusnak az intézmény létrejöttéért, valamint a világbajnokság szervezéséért tett erőfeszítéseiért.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.