Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. péntek, Orbán

A38 - kiállítás a Diákhitel Központ művészeti pályázatának anyagából

Újbuda   |   2016, december 13 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megvalósíthatóságát vizsgálja a Diákhitel Központ Zrt. (DHK) idei képzőművészeti pályázata, amelynek legjobb munkáiból az A38 Hajó kiállítóterében nyílt tárlat hétfőn.

A Képző elnevezésű pályázat első díját Gulyás Levente, a Kaposvári Egyetem hallgatója nyerte el, a második helyezett Sivák Zsófia (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) lett, a harmadik díjat pedig Tétényi Gabriella (Pécsi Tudományegyetem) vehette át a tárlat megnyitóján.
Bugár Csaba, a DHK vezérigazgatója az eredményhirdetés előtt emlékeztetett arra, hogy ötödik alkalommal hirdették meg a pályázatot közép- és felsőfokú oktatásban tanulók számára. A kiírás idei témája: hogyan segíthető elő a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és az esélyegyenlőség megvalósítása?
A cégvezető szerint a pályázattal a diákok széles körét sikerült megszólítani: 122 pályázó csaknem 350 művel jelentkezett, művészeti képzésben résztvevők, középiskolások, fővárosi és vidéki egyetemek hallgatói egyaránt.
A DHK pályázata minden évben lehetőséget akar biztosítani arra, hogy a fiatalok markáns véleményt fogalmazzanak meg a társadalom fontos kérdéseivel kapcsolatban - hangsúlyozta Bugár Csaba, aki szerint a fiatalok ezúttal is meglepő nyitottsággal fordultak az érzékeny téma felé.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tehetségtábor Újbudán  

2018augusztus2109:00
»
2018augusztus2618:00

Újbuda Önkormányzata támogatásával az Újbudai Pedagógiai Iroda és az Újbudai Tehetségsegítő Tanács intenzív tehetséggondozó tábort szervez Soltvadkerten a XI. kerületi 5-8. évfolyamos tanulók részére. A táborban azok a tanulók vehetnek részt, akik kerületi versenyeken szerepeltek, vagy akik iskolájuktól ajánlást kapnak a részvételhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.