Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szombat, Konrád

Ágnes von Uray alkotásai az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2017, június 6 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

A rajzairól és festményeiről ismert Ágnes von Uray a megszokott technikáktól eltérően most belülről megvilágított alkotásait mutatja be az Újbuda Galériában.

Állatokat és Herkules hőstetteit bemutató alkotások láthatók az Újbuda Galéria legújabb tárlatán az önkormányzat épületében. Ágnes von Uray kiállítása ugyanis olyan jelképeket és történeteket dolgozott fel, melyeket talán ismerünk, mégsem árt, ha emlékeztetjük magunkat ezekre az erényekre, szépségekre és erőre. Állítása szerint művei nem csak az ő kezéhez kötődnek, mivel a tárgyak kialakításához, az alakok megformálásához szakember segítségét is igénybe vette. Következő projektje is új irányt mutat: úgynevezett „animál gif” technikát használó képeken dolgozik, amit kis képernyőn, például digitális képkeret segítségével lehet megjeleníteni annak ellenére, hogy a mű eredetileg kézi rajz.

Az újbudai önkormányzat alkotói ösztöndíjának támogatásával létrejött kiállítás június 22-ig tekinthető meg, hivatali időben.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.