Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Ami öröm a babának, mosoly a mamának

Újbuda   |   2017, október 20 - 10:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Baba-mama hintát adtak át Farkas Krisztina önkormányzati képviselő kezdeményezésére Albertfalván a Pókhálós játszótéren.

Kisgyermekkorban különösen fontos, hogy a kicsik minél több élményt éljenek meg együtt, hiszen az befolyásolja későbbi kapcsolatukat, életüket. Mostantól Albertfalván is közösen hintázhatnak a kisbabák szüleikkel. Farkas Krisztina önkormányzati képviselő felajánlásával ugyanis baba-mama hintát adtak át a Fegyvernek utcai parkban. Az eszköz előnye, hogy játék közben tartható a szemkontaktus, a hintázók minden reakciója jól látható, akik ezáltal könnyen reagálhatnak egymásra.

A kerület különösen odafigyel a családbarát politikára, igyekszik az ezzel kapcsolatos lakossági igényeket kielégíteni. A baba-mama hintát a Főkert közreműködésével építtette az önkormányzat. Az innovatív élményeket nyújtó albertfalvi baba-mama hinta szerkezetét svéd modell alapján gyártotta az S-Tér Kft.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.